طرز تهیه آش شله قلمکار به روش سنتی

آش شله قلمکار یکی از قدیمی ترین و لذیذ ترین انواع آش است. پخت این آش به تهران قدیم و دوران سلطنت ناصرالدین شاه باز می گردد. آش شله قلمکار بیشتر به عنوان نذری برای مراسم های مذهبی نظیر ماه رمضان و ماه محرم طبخ می گردد. این آش خوشمزه از حبوبات , برنج , گوشت و سبزی های معطری تشکیل شده است که از نظر ارزش غذایی , غذایی کامل و مقوی محسوب می شود. در ادامه طرز تهیه آش شله قلمکار برای ۴ نفر آموزش داده شده است.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • گوشت سردست ۲۵۰ گرم
  • برنج ۱ پیمانه
  • گندم نصف پیمانه
  • پیاز ۵ عدد متوسط
  • عدس نصف پیمانه
  • نخود نصف پیمانه
  • لوبیا چشم بلبلی یک سوم پیمانه
  • لوبیا سفید یک چهارم پیمانه
  • لوبیا چیتی یک چهارم پیمانه
  • سبزی آش (تره , گشنیز , جعفری , مرزه و ترخون) ۵۰۰ گرم
  • نمک , فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
  • نعنا خشک به میزان لازم
  • روغن مایع به اندازه کافی

طرز تهیه آش شله قلمکار سنتی و اصیل

دستور پخت آسان آش شله قلمکار سنتی و خوشمزه

مرحله اول

ابتدا برای اینکه نفخ حبوبات را بگیریم هر کدام از آن ها را به صورت جداگانه از شب قبل در آب خیس می کنیم. بهتر است در این فاصله آب آن ها را چند مرتبه عوض کنیم. بعد از گذشت این مدت که نفخ حبوبات گرفته شد حبوبات را آبکش می نماییم سپس هر کدام از حبوبات را باید به صورت جداگانه با آب می پزیم زیرا زمان پخت هر کدام از حبوبات متفاوت است , مثلا بعضی از حبوبات نظیر عدس زودتر از همه و نخود دیرتر از بقیه حبوبات پخته می شود. بعد از پخت حبوبات آن ها را کنار می گذاریم.

مرحله دوم

یک پیمانه برنج را به خوبی می شوییم. درون قابلمه ۲ پیمانه آب و اندکی نمک می ریزیم زمانی که آب به جوش آمد برنج را درون آب می ریزیم زمانی که آب برنج کمتر شد , حرارت را کم می کنیم تا برنج به خوبی پخته و نرم شود. بعد از آن گندم ها را با ۳ پیمانه آب بپزید زمانی که پخته و نرم شدند , آن ها را به برنج پخته شده آضافه کنید و به خوبی با گوشت کوب له نمایید برای له کردن سریع تر می توانید از غذا ساز نیز استفاده کنید. برنج و گندم له شده را کنار بگذارید.

مرحله سوم

دو عدد از پیازها را پوست کنده و می شوییم سپس به صورت نگینی خرد می کنیم. درون ماهیتابه اندکی روغن ریخته و پیاز ها را در ماهیتابه می ریزیم و سرخ می کنیم. زمانی که مقداری نرم شدند و به رنگ طلایی در آمدند مقداری زردچوبه به پیازها اضافه می کنیم. سپس گوشت سردست و بدون استخوان را شسته و خرد می کنیم و به پیاز و زرد جوبه می افزاییم. زردچوبه بوی بد گوشت را می گیرد. بعد از آن گوشت را تفت می دهیم و فلفل سیاه را نیز به آن اضافه می کنیم. زمانی که رنگ گوشت برگشت و تیره شد ۵ پیمانه آب بر روی گوشت ریخته و اجازه می دهیم بپزد. در هنگام پخت گوشت را هم بزنید تا ریش ریش شود یا بعد از پخت آن می توانید گوشت را بکوبید یا داخل غذا ساز بریزید تا له شود این کار باعث می شود تا آش شما کش دار شود. آب گوشت را هم از صافی رد کرده و کنار می گذاریم.

مرحله چهارم

بقیه پیاز ها را پوست کنده شسته و بر روی تخته یه صورت خلالی خرد می کنیم. زمانی که پیاز ها نرم و طلایی شدند مقداری زردچوبه به همراه نعنا خشک به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم. از پیاز داغ و نعنا داغ هم داخل آش و هم برای تزئین آن استفاده می کنیم.

مرحله پنجم

حبوبات پخته شده را با آب گوشت روی حرارت بگذارید. وقتی حبوبات به جوش آمد , بیش از نصفی از آن را می کوبیم و دوباره به داخل قابلمه باز می گردانیم. برنج و گندم کوبیده شده را نیز به محتویات داخل قابلمه اضافه می کنیم و پیاز داغ و نعنا داغ را هم درون قابلمه ریخته و هم می زنیم.

مرحله ششم

سبزی آش را پاک کرده , شسته و بر روی تخته خرد می نماییم و به همراه گوشت ریش ریش و نمک به سایر مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم. در آخر در صورتی که لازم بود ۱ پیمانه آب نیز به قابلمه می افزاییم. شعله را ملایم می کنیم و اجازه می دهیم تا آش جا بیفتد در حین پخت آش به طور مستمر آن را هم می زنیم تا آش ته نگیرد و حالت کش دار پیدا کند. زمانی که آش جا افتاد آن را درون ظرفی ریخته و با کشک و پیاز داغ و نعنا داغ تزئین کنید و نوش جان بفرمایید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست